Vänsterextremister utanför Tucker Carlsons hem: ”Vi vet var du sover”

Foto: Youtube
  • Torsdag 8 nov 2018 2018-11-08
E-post 117

WASHINGTON På onsdagskvällen samlades en grupp vänsterextremister utanför Fox News-profilen Tucker Carlsons hem, ringde på hans dörr och skrek.

En antifascistisk gruppering som kallar sig Smash Racism DC lade upp en film på Twitter från aktionen sent på onsdagskvällen.

– Tucker Carlson, vi kommer slåss och vi vet var du sover, ropar man i filmen.

I en serie medföljande tweets skrev man bland annat:

BREAKING. Activists ring doorbell, hold protest at the Washington DC area home of @TuckerCarlson, racist, sexist, bigoted FOX News personality. So far no one has opened the door.

“Tucker Carlson, we will fight!
We know where you sleep at night!”#KnockKnockTucker

En annan tweet tryckte på vikten av att avveckla USA och ta bort gränserna.

No borders! No walls! No USA at all!”

This is what we think of your racist rhetoric and fearmongering toward immigrants,

Twitterkontot har senare stängts av. Vilka aktivisterna som är med i videon från Tucker Carlsons hem är okänt.

Hollywood Reporter uppger att Tucker Carlson tidigare blivit trakasserad när han varit ute och ätit på restauranger. Tidigare har den republikanske senatorn Ted Cruz blivit förföljd av samma grupp.

En av grundarna av Smash Racism DC, Mike Isaacson, har varit gäst hos Tucker Carlson på Fox News och debatterat antifascism.

Tucker Carlson är ett av Fox News största affischnamn och tävlar mot kanalkollegan Sean Hannity och Rachel Maddow om topplatsen i tittartoppen. Det är regelbundet över tre miljoner som tittar varje kväll som hans program Tucker Carlson Tonight sänds. Carlson har vid flera tillfällen kritiskt riktat blickarna mot Sverige i sitt program. Bland annat har Expressens Anne-Sofie Näslund varit gäst.

 

Den engelska journalisten och debattören Katie Hopkins har vid flera tillfällen medverkat och kommenterat samhällsutvecklingen i Sverige.

I Sverige har Sveriges Radios VD Cilla Benkö nyligen skrivit en debattartikel i Expressen om hat och hot mot journalister.

”Det är tydligt att det har hänt något med tonläget. Det har blivit legitimt att ge sig på en journalist. Det finns tongångar både i Sverige och internationellt som ifrågasätter vikten av oberoende fria medier, som raljerar kring journalisters objektivitet och viktiga demokratiska uppdrag”, skriver Cilla Benkö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag