Vänsterpartist saboterade SD:s valaffischer – utesluts inte

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 aug 2018 2018-08-30
E-post 1286

MALMÖ När Vänsterpartiets valarbetare var i Rosengård i Malmö för att sätta upp sina valaffischer såg man att Sverigedemokraterna redan varit där och satt upp sina. En vänsterpartist valde då att sabotera SD:s affischer – men får ändå stanna kvar i partiet.

– Det är en enskild medlem som agerat på egen hand i frustration över budskapet på Sverigedemokraternas affischer. Vi kände inte till att det här gjordes. Så fort vi fick reda på det så åtgärdade vi det, säger Vänsterpartiets valledare i Malmö, Emma-Lina Johansson, till Sveriges Radio.

Det var på onsdagen som vänsterpartisten såg att SD hade satt upp sina valaffischer i Rosengårds centrum. Då blev medlemmen ”upprörd”, enligt Emma-Lina Johansson, och täckte över SD:s reklam med V:s egna affischer. Sammanlagt blev fem stora SD-skyltar övertäckta.

Sverigedemokraternas ordförande i Malmö, Jörgen Grubb, fick höra talas om saken från en förbipasserande som bevittnade sabotaget.

– Vi ser ju jätteallvarligt på detta. Det är nånting som är mot vår demokrati. Alla har ju rättigheter att lägga ut sin valinformation, framförallt som vi har betalt för. Vi har betalat mycket pengar för de här ytorna. Att man sen tar och klistrar på sina egna valaffischer över glasrutona där, det är ganska allvaligt tycker jag, säger Jörgen Grubb.

Emma-Lina Johansson säger att medlemmen som orsakade sabotaget är ”djupt ångerfull” – men kommer inte att uteslutas. SD har anmält händelsen till polisen.

Läs även: Vänsterextremister stoppades av polisen ”De är som barn som aldrig fått höra ett nej förut”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag