Var och hur man köper Enjin (ENJ)

  • Tisdag 24 jan 2023 2023-01-24
E-post

Enjin grundades 2009 och är företaget bakom några av de mest spännande innovationerna inom icke-fungibla tokens (NFT).

NFTs skiljer sig från vanliga kryptovaluta mynt på ett viktigt sätt. Varje mynt är unik.

Föreställ dig att du ärver en guldring. Du skulle förmodligen vilja veta vad den är värd?

Vanligtvis tar du ringen till en juvelerare som snabbt kan göra en värdering.

Men det är kanske inte hela sanningen. Om det var din mormors vigselring har den en unik historia som ökar dess värde. Ingen juvelerares bedömning kan säga vad den är värd för dig eftersom den är unik. Den kan egentligen inte jämföras med andra ringar på grund av sitt unika arv.

Ringar som inte har något sentimentalt värde, som inte har något unikt värde, är utbytbara. Ordet ”fungibelt” är en juridisk jargong från försäkringsbranschen. Det betyder generiskt, utbytbart mot identiska föremål.

De flesta mynten i kryptovalutor är utbytbara. En Bitcoin (BTC) är samma sak som alla andra.

Men vissa mynt är förknippade med unika föremål i verkligheten – till exempel konstnärliga mästerverk. När du köper mynt köper du delvis eller helt äganderätt till det unika objektet. Denna äganderätt representeras som en NFT, vilket betyder ”non-fungible token”. NFT-mynt fungerar som serienummer: De har ett unikt förhållande till de varor online eller offline som de är associerade med.

Alla fungibla mynt har exakt samma värde, medan icke-fungibla token kan ha ett unikt värde baserat på NFT-myntets förhållande till en underliggande tillgång. Det innebär att NFT-mynt köps och säljs i enlighet med marknadsfaktorer, inklusive den associerade tillgångens sällsynthet, inneboende värde, investeringspotential och betydelse.

Enjin tillhandahåller verktyg för att skapa, dela, lagra och byta NFT:er.

Enjins egen kryptovaluta, ENJ, är en kryptovaluta för allmänna ändamål som är användbar för att betala avgifter i samband med köp, försäljning eller byte av NFT:er.

Här får du en snabb översikt och några tips om var och hur man köper Enjin (ENJ).

Var kan man köpa Enjin (ENJ)

Det är möjligt att köpa ENJ-mynt på många webbplatser och kryptoplattformar. Faktum är att det är just detta stora antal försäljningsställen som gör valet av webbplats till en av de svåraste uppgifterna när du ska ta reda på hur du ska köpa Enjin.

De flesta börser, inklusive de decentraliserade börser som har fått så mycket uppmärksamhet i kryptogemenskapen, vänder sig till samma lilla publik av erfarna kryptoexperter som är bekväma med att välja en plånbok, säkra hexadecimala kryptografiska nycklar och interagera direkt med blockchain.

Allt eftersom tiden har gått är fler och fler människor – inklusive NFT-samlare som inte är medlemmar i  gemenskapen av kryptovalutor – är intresserade av att köpa ENJ för första gången. De plattformar som endast är avsedda för experter erbjuder inte säkerhet, hjälp eller verktyg som skulle hjälpa en sådan användare att lyckas. De är till stor del inriktade på behoven hos datavetenskapliga akademiker och blockchain-experter.

För de flesta användare är det inte det bästa svaret på frågan om var man kan köpa Enjin. Om du inte talar ett programmeringsspråk som Solidity eller Rust som ditt modersmål är det bättre att skapa ett konto på en förvaringsplattform för krypto som Kriptomat.

Förvaringsplattformar är enkla att använda. De tillhandahåller det aktuella Enjin-priset för handel och en chans att göra ditt köp. Om du är ny i blockchain världen och vill köpa ENJ-mynt är Kriptomat ett utmärkt val.

Du kommer snabbt att lära dig att det är lite mer komplicerat att skapa ett konto än att ange användarnamn och lösenord. Ett sätt för dig att veta att du arbetar med en seriös kryptobörs är att den kräver att du verifierar din identitet genom att tillhandahålla en elektronisk kopia av ditt statligt utfärdade pass eller annan legitimation. Dessa KYC-bestämmelser (Know Your Customer) krävs av alla företag som följer bestämmelserna om bekämpning av penningtvätt i EU:s GDPR.

Identitetsverifiering kan ta dagar eller till och med veckor på andra kryptosajter. På Kriptomat kan de enkla KYC-procedurerna slutföras på några minuter.

Du börjar med att skriva in din adress och ladda upp en högupplöst bild av ditt pass (eller, i vissa länder, ditt körkort). Kriptomat guidar dig genom att skapa en selfie – ett foto av dig som matchar fotot på ditt statligt utfärdade ID-kort. I de flesta fall verifieras identiteten inom några minuter.

Hur man köper Enjin

När du har skapat och verifierat ditt konto är du redo att ta itu med nästa steg för att köpa ENJ.

Det snabbaste och enklaste sättet att köpa Enjin (ENJ) är att använda ett Visa eller Mastercard. Välj Köp från menyn och följ anvisningarna – du kan köpa ENJ på några sekunder och lägga till det i din Kriptomat-plånbok.

Om du föredrar det kan du överföra pengar till Kriptomat via banköverföring eller med en kontantöverföringstjänst som Skrill eller Neteller. Kriptomat accepterar insättningar i mer än ett dussin av de mest använda europeiska fiatvalutorna. När din insättning dyker upp på ditt konto kan du följa menyerna och göra ett köp.

Det är allt du behöver veta. Du är nu expert på den fina konsten att köpa ENJ.

Det viktigaste beslutet du fattar är att välja var du ska köpa Enjin. När du utvärderar kryptoplattformar ska du se till att ta hänsyn till licensiering och reglering, säkerhetscertifiering, investeringsverktyg, användarvänlighet och kundsupport.

Du får inga fysiska Enjin-mynt när du köper ENJ på nätet. De mynt du köper överförs till din elektroniska adress på blockchain. Kriptomat hanterar alla detaljer kring kryptering med offentlig nyckel. för att se till att din krypto överförs snabbt och förblir säkert.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar.  Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag