Hela denna artikel är en annons

Vem vinner EuroMillions jackpott på 230 miljoner € (184 mn euro efter avdrag)?

  • Onsdag 13 jul 2022 2022-07-13
E-post 0

På tisdagen arrangerade EuroMillions en spännande Superdragning med en jackpott på fantastiska 230 miljoner € (efter avdrag 184 miljoner €). Ingen lyckades pricka in de rätta numren och det betyder att spelarna har fått en ny chans att vinna den största vinsten i EuroMillions historia. Den spännande dragningen kommer att äga rum fredags 15 juli. Även du som är bosatt i Sverige kan vara med och spela om jackpotten.

EuroMillions Superdragning

Några gånger om året arrangerar Europas största lotteri EuroMillions en Superdragning vars jackpott startar på 130 miljoner €. Det fantastiska med EuroMillions jackpott är att den kan växa upp till 230 miljoner €, vilket den gjorde lagom till dragningen i fredags. Men då ingen lyckades gissa rätt på de vinnande numren har spelarna fått en ny chans att vinna den historiskt stora jackpotten på 230 miljoner € (efter avdrag 184 miljoner euro). Enligt EuroMillions spelregler kan jackpotten ligga kvar på sin maximigräns som mest under fyra dragningar. Om ingen vinner jackpotten under den tiden delas vinsten ut bland vinnarna i den näst högsta vinstkategorin.

EuroMillions är känt för sina massiva jackpottar som lotteriet har delat ut till spelare runt om i Europa. Till exempel delades den senaste massiva jackpotten, som var på 220 miljoner euro, ut i oktober 2021 då en fransk spelare hade de rätta numren. Efter den händelsen höjde EuroMillions jackpott-taket med 10 miljoner euro till 230 miljoner €.

Spela på EuroMillions från Sverige

EuroMillions är ett lotterisamarbete mellan nio europeiska länder (Belgien, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien och Österrike). Istället för att åka till ett av de länderna för att köpa några lottokuponger kan du istället betta på EuroMillions officiella dragningsresultat hos lotteribettingtjänsten theLotter Sverige.

För att lotteribetta om rekordjackpotten på 230 miljoner € (184 miljoner € efter avdrag) och de övriga tolv vinsterna är det bara att följa punkterna nedan.

  1. Gå in på theLotter.se!
  2. Klicka på EuroMillions i lotterilistan!
  3. Välj dina nummer!
  4. Betala för dina lottobets!
  5. Vänta på dragningen!

Utöver standardspel som gäller för en dragning kan du välja att spela bolagsspel och endast betala en bråkdel av vad det skulle kosta om du själv hade köpt samma antal spelrader. Du kan även välja ett systemspel och spela med fler nummer i olika kombinationer.

Efter dragningen kan du kontrollera resultatet på theLotter Sverige och se om du har fått nummermatchningar. Om du skulle missa att kontrollera utfallet går du inte miste om vinster då lotteribettingtjänten håller koll på dina lottospel och om du har vunnit får du ett vinstmeddelande och vinsten in på ditt spelkonto.

Vinstchansen är lika stor i lotteribetting som vid köp av officiella kuponger

Chansen att vinna är precis lika stora oavsett om du åker ner till ett av EuroMillions-länderna och köper en kupong eller om du lotteribettar online via theLotter Sverige. När du lotteribettar följer du den officiella EuroMillions dragningens utfall. Antalet vinstkategorier och dess vinstsummor motsvarar också de som finns i det officiella lotteriet.

Vem betalar ut vinsterna vid lotteribetting?

Det som skiljer sig åt mellan lotteribetting och att spela med officiella lottokuponger är att vid betting är det lotteribettingtjänsten som betalar ut vinsterna. Mindre vinster betalas ut med inkomsterna från betförsäljningen medan stora vinster, som till exempel jackpottar, betalas ut via vinstförsäkringar som theLotter Sverige har tecknat med försäkringsbolag. Detta betyder att det är garanterat att alla vinster betalas ut.

De vinster som du vinner via lotteribetting motsvarar de vinster som vinnarna i det officiella lotteriet får ut i motsvarande vinstkategori efter att de lokala skatterna dragits av. theLotter Sverige tar inte ut någon kommission på vinsterna. Det du vinner är ditt.

Den rekordstora jackpotten på 230 miljoner € (184 miljoner € efter avdrag) är en ansenlig summa pengar i svenska kronor. Vinsten motsvarar cirka 2,4 miljarder kronor (efter avdrag drygt 1,9 miljarder kr). Om en svensk skulle vinna jackpotten skulle denne kunna leva riktigt gott resten av livet. “I tider som dessa uppskattar många chansen att få spela om en sådan här massiv rekordjackpott”, säger theLotters Sverigerepresentant John Ryott.

Om theLotter

TheLotter grundades 2002 med en affärsidé om att köpa lotterikuponger till spelare världen över. Sommaren 2020 fick företaget svensk spellicens och erbjuder nu lotteribetting till sina spelare i Sverige.

thelotter.se drivs av Lotto Direct Limited, som är licensierad av Spelinspektionen; Licens 18Li12438. 18+. Spel kan vara skadligt om det inte sker under kontrollerade former. Spela ansvarsfullt. För mer information besök https://www.stodlinjen.se/#!/

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag