Vilken årstid är den bästa för en resa till Barcelona?

  • Lördag 20 aug 2022 2022-08-20
E-post 0

Att resa till Barcelona är något som alla borde prova på. Staden har så mycket att erbjuda, och det är lätt att bli kär i dess vackra gator, unika arkitektur och härliga aktiviteter. Det finns verkligen något för alla, och det är en stad som passar lika bra att besöka som turist, som för den som vill prova på att flytta utomlands ett år.

Om du planerar att besöka staden under din semester kan det vara bra att veta vilken årstid och säsong som bäst lämpad för ditt besök. Beroende på om du vill spendera din semester på stranden, eller om du vill upptäcka nya platser kan väder och årstid spela stor roll. Vi ska ta upp några exempel på resor som man kan göra till Barcelona samt vilken årstid som är bäst lämpad för vilket ändamål.

Solsemester

Den här resan säger sig självt – en solsemester ska såklart ske under sommaren. I vissa länder är det sommar året om, och då kan man själv välja när man ska åka. Barcelona däremot, har faktiskt kallare månaden på hösten och vintern. Det är såklart inte lika kallt som här i Sverige, men temperaturen kan sjunka rejält och det är inte en optimal säsong för sol och bad.

Satsa istället på att åka under sommarmånaderna, alternativt sensommar eller tidig höst. På så vis kan du vara säker på att temperaturen är hög och att du har de ultimata förhållandena för sol, bad och semester.

Upptäcktsfärd

Vill du resa till Barcelona för att gå på vandringar, besöka museum eller bara upptäcka nya platser? Då kan våren eller hösten vara bra årstider att välja. Det är fortfarande varmt och du kommer att kunna njuta av ett behagligt klimat, men det är inte så pass varmt att dina upptäcktsfärder blir obekväma.

Om du däremot vill åka båt, segla eller spendera tiden på havet kan det vara klokt att välja en lite varmare årstid. Sommaren är perfekt för båtturer och havsliv, och du kommer garanterat att njuta av havsbrisen samtidigt som du kan göra roliga aktiviteter i vattnet.

Jobb eller studier

Om du planerar att resa till Barcelona för jobb eller studier kan vi inte rekommendera en specifik årstid eller säsong. Du är förmodligen redan bunden till en viss tidsperiod, eller så kanske du planerar att stanna under ett helt år – eller kanske flera år.

Det positiva med det här alternativet är att du får se Barcelona hela året om. Du får upptäcka alla säsonger, och få en egen bild av vilken årstid som du tycker bäst om. Du kan dessutom se både sommar, jul, nyår och alla andra högtider som du normalt sett firar i Sverige – fast i Barcelona såklart!

Om du vill ta del av fler Barcelona tips ska du se till att följa oss nedan på bloggen! Vi uppdaterar varje vecka med nya, spännande tips och fakta om den stora staden på Spaniens kust.

Barcelonaguiden

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag