Ville tysta invandringsdiskussion i medier – Nu pudlar Marteus från åsiktskorridoren
SVERIGE Hon ville tidigare lägga ner Sveriges Radios ”Ring P1” på grund av att människor ringde in och pratade om invandring. Nu pudlar Ann-Charlotte Marteus och skriver i Expressen att det är hon som är ”åsiktskorridoren”.
Debattörer som argumenterar för mångkultur och öppna gränser har länge ansetts vara karriärister, exempelvis av många användare på internetforum som Flashback. Samtidigt har den invandringskritiska opinionen växt och nyligen fick Sverigedemokraterna 19 procent i en mätning.
”Min korridorbyggarkarriär började 2002”
En som nu passar på att byta åsikt i dessa frågor är Ann-Charlotte Marteus som i en ledare hos tidningen Expressen skriver att ”det är jag som är åsiktskorridoren”. Hon hymlar inte med att hon gjorde karriär på att använda en viss typ av retorik och resonemang.
”Minnet är förrädiskt, men jag tror att min korridorbyggarkarriär började på allvar 2002, i samband med FP:s krav på språktest”, inleder Marteus i Expressen. Nu beklagar sig Marteus över det debattklimat hon själv varit med om att skapa, och hon beskriver ingående hur arbetsmetoderna gick till.
”Uppdraget för mig som korridorarbetare var tvåfalt. För det första att varna för SD och skälla ut alla de bonnläppar som funderade på att rösta på partiet. För det andra att slå ner stenhårt på debattörer som använde uttryck som på något sätt kunde normalisera SD:s problembeskrivning; attackera varenda jävel som använde ord eller fakta som på något sätt kunde tolkas som rasism eller glidningar mot rasism. Eller eventuella förstadier till glidningar mot rasism”, förklarar Marteus.
Ville nazi-stämpla Sveriges Radios lyssnare
Ett exempel på hur Marteus arbetat som korridorarbetare finner vi den 11:e mars 2008 i samma tidning. Då argumenterade hon för att stänga ner Sveriges Radios program Ring P1 på grund av att människor ringde in och ville diskutera frågor som rör invandring. I den texten antydde hon att människor som har funderingar runt Sveriges invandringspolitik antagligen har likheter med nazister.
”När medierna avstår ifrån att mäta skallarna på eller färgbestämma förbrytare känner sig dessa människor förda bakom ljuset”, förklarade hon då om Sveriges Radios lyssnare.