Vinge (SD): KD går inte att lita på om migrationspolitiken

Henrik Vinge. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 25 maj 2019 2019-05-25
E-post 3414

Många som hoppats på ett nytt, tufft KD blir besvikna när det visar sig att partiet nu ställer sig bakom JÖK-regeringens förslag om att kraftigt öka anhöriginvandringen. Men KD är inte att lita på om man vill ha en restriktiv migrationspolitik. Det har partiet visat tidigare, bland annat då ledamöter röstat för gymnasielagen som gav afghanska män utan asylskäl uppehållstillstånd, skriver Henrik Vinge, Sverigedemokraterna.

Att rösta nej till ökad invandring är inte realistiskt och inte ansvarsfullt. Det är vad Ebba Busch Thor säger idag när hon stöder regeringens förslag om att öka invandringen till Sverige.

Många har gillat KD:s lite mer tuffa framtoning på senare tid. Det har tagit dem från 2% till 12% på bara något år. Men vad få vet är att KD vill ha mer asyl- och anhöriginvandring till Sverige.

Igår var deadline för att följdmotionerna på regeringens förslag om att kraftigt öka anhöriginvandringen till Sverige. Vi Sverigedemokrater sa förstås nej till detta. Tusentals nya anhöriginvandrare är inte vad Sverige behöver när folk dör i sjukvårdsköer och pensionärer inte har råd att hämta ut sina mediciner.

Många hade nog trott att detta borde vara självklart även för nya tuffare KD. Men det var inte det. De lämnade istället in en följdmotion som innebär att de ställer sig helt bakom regeringen. Det var i samband med det som Ebba Busch Thor skrev på sociala medier att rösta nej till ökad invandring ”är inte realistiskt och inte ansvarsfullt”.

Alla vi som hade hoppats på nya, tuffa KD blir förstås besvikna.

Varför gör de såhär? Tycker KD att mer anhöriginvandring är bra för Sverige? Det verkar faktiskt inte bättre. I deras egen valanalys kan man läsa följande:

”En majoritet av både partiets väljare och de potentiella väljarna tycks föredra en mer restriktiv flyktingpolitik medan partiet lägger fram förslag om en mer generös politik på området”

KD vill alltså ha en betydligt större invandring än vad deras väljare vill. Det här märks bland annat genom att flera av KD:s ledamöter röstade ja till den så kallade gymnasieamnestin där vuxna afghaner fick stanna i Sverige för att gå på gymnasiet till en kostnad av åtskilliga miljarder.

Söndagen den 26 maj är det val. Glöm inte att rösta. Om du vill ha minskad invandring finns fortfarande bara ett alternativ.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag