Misstanken: Trodde 17-årig flicka var ”på spaning” – hotade med kniv och knogjärn

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 sep 2021 2021-09-17
E-post

BLEKINGE När en sjuttonårig tjej i april i år var på väg ut ur ett gym ska två män ha hotat henne med knogjärn och kniv. Männen trodde hon hade ”varit på spaning och pratat i walkie-talkie” enligt flickan.

En sjuttonårig flicka pratar in röstmeddelanden till en kompis när hon lämnar sitt gym i april i år. Då ska två till synes drogpåverkade män ha kommit fram till henne och hotar henne med knogjärn och kniv.

– Vem fan är du, uppger hon till polisen att de ropar.

Hon känner igen en av männen, som tidigare fått hjälp av hennes pappa genom socialtjänsten. När hon berättar det lugnar de enligt hennes uppgift ned sig och förklarar att de trodde hon ”var på spaning” och pratade i en walkie-talkie.

LÄS ÄVEN: Hängda dockor utanför kommunhus i Skåne och Blekinge

Flickan säger senare i förhör att hon trodde att hon skulle dö om hon inte först lyckats förklara vem hon var.

Männen ska ha sagt till flickan att de är ute på jakt efter några som ska ha rånat dem tidigare. En av dem ska ha visat en skyddsväst och vad de säger är en leksakspistol som är instoppad i den andre byxmynning.

– Sånt här behöver man i byn nuförtiden, säger en av dem enligt flickan.

En man är misstänkt för olaga hot efter händelsen, men förnekar brott.

När polisen i början av maj söker upp samma man i sitt hem ertappas han med narkotika och sätter sig till motvärn, varför han också misstänkts för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd. Han förnekar även dessa brottsmisstankar.

LÄS ÄVEN: Hot och våld mot personal på fängelser ökar

LÄS ÄVEN: Arvet efter Eliasson: Polisen har inte kängor och skyddsvästar till alla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag