18 års fängelse för hustrumord med hantel

Foto: Polisen
  • Torsdag 21 mar 2019 2019-03-21
E-post 258

GÖTEBORG Idag dömdes Mobrok Kalifa Daw för det brutala mordet på sin hustru, då han slog henne upprepade gånger med en 18-kiloshantel mot huvudet och halsen. Hans påstående om nödvärn avfärdas helt.

I en längre artikel har Nyheter Idag tidigare redogjort för omständigheterna kring det gifta parets trassliga och tragiska relation som tog en ände med förskräckelse den 27 juli förra året. Grannar som hörde kvinnans skrik larmade polis till bostaden på Hisingen som på plats kunde gripa Mobrok Kalifa Daw under odramatiska former.

I parets lägenhet fann de den döda kvinnans kropp som på grund av de omfattande skadorna på huvudet inte med säkerhet kunde identifieras utan hjälp av tandjämförelser. Det var blod på golv och väggar och när ambulanspersonal anlände insåg de omedelbart att det inte fanns något de kunde göra.

Tingsrätten skriver i domen att ”Förloppet har inte varit hastigt utan det kan hållas för visst att NN har känt såväl smärta som svår dödsångest innan hon dog. Det finns ingenting i gärningen som gör att den kan betraktas som mindre grov. Mobrok Kalifa Daw ska alltså dömas för mord.” Straffet blir 18 års fängelse.

– Relationen mellan makarna har varit dålig i flera år och även om det inte är visat att mannen har planerat att döda kvinnan den här dagen finns det flera tecken på att han har varit väldigt angelägen om att bli av med kvinnan på ett eller annat sätt, uppger rättens ordförande Anna Hannell i ett pressmeddelande.

Mobrok Kalifa Daw döms även att betala skadestånd till kvinnans mor och en av hennes systrar. Pappan och övriga syskon får inget skadestånd, vilket är fullt rimligt, inte minst då en av hennes bröder som begärt skadestånd för hennes död själv hotade att döda henne om hon skildes från sin make och återvände till Marocko.

Läs hela hela historien om Mobrok Kalifa Daws bisarra mord, bli PLUS-medlem.

– hur paret träffades på en muslimsk datingsida

– vad arbetskamraterna sade om Mobrok Kalifa Daw

– Mobrok Kalifa Daws bortförklaring ”olycka”

Då får du också tillgång till Nyheter Idag-podden!

I premiäravsnittet pratar Johannes och Chang med Malcom Kyeyune.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag