36-årig man förvarade pansargevär i källaren – Smugglade vapen från Bosnien

En polis med förstärkningsvapen. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 jan 2018 2018-01-22
E-post 176

ÖREBRO En man som avtjänar ett flerårigt fängelsestraff för narkotikabrott misstänks för grovt vapenbrott efter att ett pansvargevär hittades i en källare. Mannen var tidigare misstänkt för att vara en del i ett nätverk som smugglar vapen från Bosnien men åtalet lades ner.

En 36-årig man i Örebro åtalas för grovt vapenbrott efter att det uppdagats att han förvarat ett pansargevär. Den åtalade mannen misstänktes för att vara involverad i omfattande vapensmuggling från Bosnien, uppger SVT Nyheter.

Mannen greps i samband med ett internationellt tillslag mot vapensmuggling där även fem män från Bosnien greps. Den åtalade mannen misstänks för grovt vapenbrott då polisen hittat ett pansarskott, ett gevär och ammunition i ett källarförråd i Örebro.

– Ett pansarskott är ett mycket kraftfullt vapen som kan göra stor skada och det gör att jag kommer att yrka på strängt straff, säger kammaråklagare Jonas Lövström vid internationella åklagarkammaren, till SVT Nyheter.

Mannen var även tidigare misstänkt för att ha smugglat stora mängden vapen in till Sverige i samarbete med de gripna männen från Bosnien. Ett flertal automatvapen och 16 handgranater som var på väg till Sverige hittades under tillslaget. Enligt åklagaren höll inte bevisningen för detta och ärendet lades ner.

Den 36-åriga mannen sitter på Kumla-anstalten och avtjänar ett flerårigt fängelsestraff för narkotikabrott och utredningen för vapenbrott har nu pågått i över två år.

– Jag vet inte hur åtalet kommer att se ut men hans inställning är att han nekar. Förklaringen är att det inte är hans vapen, säger mannens advokat Thomas Martinsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag