Hälften av de anställda utbrända på Jämställdhetsmyndigheten

Lena Hallengren (S) barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Foto: Wikimedia commons
  • Söndag 11 nov 2018 2018-11-11
E-post

STOCKHOLM Den nybildade Jämställdhetsmyndigheten har problem med arbetsmiljön. En intern undersökning visar att över hälften av de anställda riskerar att bli utbrända.

En intern kartläggning av de anställdas hälsa på  Jämställdhetsmyndigheten visar att över hälften riskerar att bli utbrända, uppger Sveriges Radio.

– Det är klart att det här är någonting som jag tar jätteallvarligt på. Vi behöver tillsammans titta på hur vi ska gå vidare och det har vi gjort tillsammans med facket och med skyddsombuden, säger Lena Ag som är generaldirektör för myndigheten, till Sveriges Radio.

Jämställdhetsmyndigheten har inte existerat särskilt länge. Myndigheten grundades i januari 2018 och har uppdraget att analysera jämställdhetsproblem och hjälpa andra myndigheter i jämställdhetsarbete.

Men endast tio månader efter dess grundande uppger över 70 procent av personalen att de ligger i riskzonen för ohälsa.

Över hälften av de anställda berättar att de har problem med att sova samt att de riskerar utmattning på grund av stress.

– Det är ju väldigt tråkigt om det är så att medarbetare då inte upplever att de blir hörda eller att de kommer i kläm, säger Lena Ag.

Jämställdhetsmyndigheten har tidigare delat ut 530 010 kronor i bidrag till föreningen Mensen som vill att ”Mens ska ut ur trosan, in i offentligheten”.

LÄS MER: ”Mens ska ut ur trosan”: Förening får statsbidrag till ”menscertifiering” av arbetsplatser

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag