Advokat misstänks för flera mordbränder – häktas

Foto: Patrik Svedberg
  • Torsdag 8 jun 2023 2023-06-08
E-post

En advokat häktas på sannolika skäl misstänkt för tre mordbränder i Ystad som ska ha anlagts inom loppet av cirka en timme. Dessutom kommer advokaten att delges misstanke för ytterligare anlagda bränder i Växjö, meddelar åklagaren.

Enligt häktningsframställan som Nyheter Idag har tagit del av ska bränderna ha anlagts den 31 maj på hotellet Ystads Saltsjöbad, möbelvaruhuset Mio samt gymmet Friskis & Svettis.

På hotellet var det en fåtölj som börjat brinna, på Mio en hög med mattor och på gymmet hade elden tagit fart i ett innertak, meddelar polisen.

Samtliga bränder ska ha anlagts inom ungefär en timmes tid och skadorna på de olika platserna uppges vara begränsade, rapporterar Smålandsposten. Ingen person rapporteras ha skadats i bränderna.

Den häktade mannen är en advokat i 40-årsåldern som är hemmahörande i Växjö. Mannen greps på Gotland och enligt åklagare Mathias Larsson kommer han dessutom att delges misstanke för flera bränder i sin hemstad den 27 maj.

Att mannen jobbar som advokat kan ha en viss påverkan på utredningen, menar åklagaren.

– Det kan påverka på olika sätt när det gäller utredningsåtgärder. Man får titta på om det på något sätt omfattas av sekretess i den misstänktes roll som advokat, annars påverkar det inte utredningen. Den bedrivs på samma sätt som vanligt, säger Mathias Larsson till Smålandsposten.

Nyheter Idag har sökt åklagare Mathias Larsson för en kommentar.

Läs även: Advokat som trycktes ned i marken av polis utesluts ur advokatsamfundet

Läs även: Advokat ritade ”glad gubbe” vid signatur – prickas av Advokatsamfundet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag