Affär sätter 18-årsgräns på ägg: ”Det kommer in ungdomsgäng”

Foto: Pixabay
  • Söndag 13 sep 2020 2020-09-13
E-post 473

LINDOME Ica-butiken i Lindome söder om Göteborg har slutat sälja ägg till minderåriga. Anledningen är att ungdomsgäng köper ägg för att sedan kasta på fordon och fastigheter, rapporterar P4 Göteborg.

– Det kommer in ungdomsgäng som köper ägg. Och då vill de inte använda äggen i matlagning, vilket vi så klart hade önskat, utan de använder äggen åt att kasta på bilar, bussar, folks altaner och hus. Helt enkelt smutsa ner närområdet vilket vi tycker är väldigt synd, säger Ica-handlaren Linda Dahlin till radion.

Nu gäller alltså 18-årsgräns på ägg i affären.

– Det är ju framför allt om det kommer in ungdomsgäng, alltså flera personer som bara ska handla ett paket ägg och kanske ser lite luriga ut, alltså att de fnissar lite och har något på gång. Det märks ju av men det är självklart också en bedömning vi gör från fall till fall.

Det tycks som att Lindome har ett problem med ungdomar som inte bara kastar ägg utan även sten.

P4 Göteborg rapporterar att kommunen under hösten ska samverka med kollektivtrafiken, polisen och Brottsförebyggande rådet, samt ordna aktiviteter för ungdomar för att få stopp på det här beteendet.

– Som ung kan det vara svårt att hitta på egna aktiviteter och det kan vara bra att få erbjudanden om att vara med, säger Therése Hognert, samordnare för samhällsarbete i Lindome.

Läs även: 2 700 dömda brottslingar går fria i väntan på fängelseplats

Läs även: Gängbrotten ökar – men Johansson (S) tror på vändning innan valet

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag