Afghaner i knivbråk i Kungsträdgården – en död

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 2 jul 2020 2020-07-02
E-post 793

STOCKHOLM På onsdagskvällen spårade ett bråk ur i Kungsträdgården i centrala Stockholm och tre afghaner höggs med kniv. Senare på kvällen avled en av dem av sina skador.

Expressen rapporterar att polis och ambulans larmades vid 20-tiden på onsdagen. En person hade knivhuggits i Kungsträdgården och ytterligare två på Västra Trädgårdsgatan i närheten. De tre fördes till sjukhus och senare på kvällen meddelade polisen att en av dem dött.

En misstänkt gärningsman greps och fördes också till sjukhus men med lindriga skador. Han anhölls och är nu misstänkt för mord och försök till mord. Han är tidigare dömd för flera brott så som våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

– Efter slagsmålet i Kungsträdgården följde två offer efter gärningsmannen. De anträffades sedan på Västra Trädgårdsgatan där även gärningsmannen kunde gripas, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Expressen.

Tidningen skriver att de tre offren är unga män från Afghanistan. Den misstänkte gärningsmannen kommer från något annat land.

– De började putta runt varandra. Det var mycket skrik. Sedan tog de ut sina skärp och började slå varandra, säger ett vittne till Expressen om hur bråket bröt ut i Kungsträdgården.

Tumultet fortsatte på Västra Trädgårdsgatan.

– Det kom folk från alla håll. Först var det runt 15 grabbar och sedan kom det fler och fler, säger vittnet.

Enligt uppgifter till Expressen ska ett av offren ha stött på den misstänkte gärningsmannens flickvän. Sedan slog han gärningsmannen i huvudet med en flaska, varefter denne drog kniv.

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag