Afghaner och eritreaner i nya invandrarkravaller i Calais

Arkivbild. Foto: Channel 4/Youtube
Arkivbild. Foto: Channel 4/Youtube
  • Torsdag 24 aug 2017 2017-08-24
E-post 820

FRANKRIKE Afghaner och eritreaner som slagit läger i franska Calais drabbade tidigare i veckan samman i våldsamma kravaller, rapporterar Sky News.

Det handlar om uppemot 200 migranter som deltog i upploppen natten mellan måndagen och tisdagen. Kombattanterna slogs med tillhyggen som påkar och järnrör och kravallpolis sattes in för att lugna ned situationen.

Sex polismän och 21 invandrare skadades i våldsamheterna och Sky News rapporterar om hur aggressiva migranter även tog sig ut på en motorväg där de skapade trafikkaos.

Hittills i år uppges 30 000 invandrare ha försökt ta sig in i Storbritannien illegalt via Eurotunneln eller de färjor som går mellan de båda länderna. Ofta försöker de gömma sig i lastutrymmet på lastbilar.

Polisen hämtade in sju migranter för förhör och omhändertog ytterligare tjugo i samband med de senaste oroligheterna. Det innebär att de kan komma att utvisas från Frankrike.

”Djungellägret” i Calais revs i samband med en omfattande razzia förra året, men många migranter har återvänt och hjälporganisationer bedömer att det redan bor 600 migranter i det.

Artikeln är rättad. Den video som tidigare fanns med i artikeln var inspelad vid ett tidigare tillfälle.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag