Afghanska medborgare misstänks för livesänd gruppvåldtäkt i Uppsala

Bilder ur videon som livesändes på Facebook.
  • Onsdag 25 jan 2017 2017-01-25
E-post 2566

UPPSALA De tre männen som delgivits misstanke i samband med en livesänd gruppvåldtäkt i Uppsala har under onsdagen begärts häktade. Två av männen, som misstänks för själva våldtäkten, är afghanska medborgare och har kommit till Sverige som flyktingbarn. Det rapporterar Fria Tider.

Två av männen, 20 respektive 17 år gamla, har sökt asyl i Sverige som flyktingbarn. Båda har begärts häktade på den högre misstankegraden sannolika skäl för gruppvåldtäkten. Våldtäkten utfördes i en lägenhet som det 20-åriga flyktingbarnet fått från kommunägda Uppsalahem. Det rapporterar Fria Tider på onsdagen.

Flyktingbarnen kända av polis sedan tidigare

Det är inte första gången de misstänkta gärningsmännen är aktuella i brottssammanhang. 2014 dömdes 20-åringen för narkotikabrott och snatteri, 2015 dömdes han för ringa narkotikabrott och förra året dömdes han för ringa narkotikabrott och olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

Vad gäller 17-åringen är även han känd av polis sedan tidigare. Då har det gällt utredningar mot honom gällande narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Den tredje mannen som begärs häktad, en 24-årig svensk medborgare med iransk bakgrund, är misstänkt för under­låtenhet att avslöja våldtäkt. Det var den mannen som filmade och livesände våldtäkten över Facebook. Även den mannen är tidigare dömd, då har det gällt misshandel, stöld och narkotikabrott.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag