Åkesson: ”De har blod på sina händer”

  • Torsdag 29 okt 2020 2020-10-29
E-post 7401

SVERIGE/FRANKRIKE Efter torsdagens attack i franska Nice, som av allt att döma rör sig om ännu en muslimsk terrorattack, har flera personer kommenterat på sociala medier. Bland annat Annie Lööf, Jimmie Åkesson och Stefan Löfven.

SD-ledaren Jimmie Åkesson skriver på Facebook:

”Bara veckor efter den fasansfulla terrorattacken i Frankrike då en lärare fick sin hals avskuren av en islamist i Paris efter att ha visat karikatyrer på profeten Mohammed, tycks ännu ett terrordåd ha skett i landet. Ännu fler är nu döda och våra tankar går till offren och deras anhöriga.

Terrorismen tycks åter vara på frammarsch i Europa. Alla samhällen måste med kraft slå tillbaka mot detta och göra allt i sin makt för att skydda sina medborgare.”

Åkesson har även publicerat en kort video där han kommenterar dådet och går till storms mot vänsterliberaler som ”låtit islamismen etablera sig i Europa”. ”De har blod på sina händer”, säger Åkesson.

 

Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali kommenterar på Twitter.

 

Riksdagsledamoten Jonas Andersson (SD) från Linköping skriver på Twitter att det nu är dags att ”jaga ut islamismen” ur Europa.

 

Twitterprofilen Pontus Persson passar på att ge en känga till Stefan Löfven:

 

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, fördömer terrordådet.

Mina tankar finns hos den franska befolkningen och offrens anhöriga i vår gemensamma kamp för det öppna, demokratiska samhället”, skriver Lööf bland annat.

 

EU-parlamentarikern Jessica Stegrud (SD) skriver på Facebook:

”Som man sår får man skörda.

PK-ismen, förljugen media och naiva politiker utgör tyvärr det största hotet mot västvärlden idag.

Vilket svek.”

 

Statsminister Stefan Löfven har uttryckt sitt deltagande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag