Alfons väcker känslor

  • Torsdag 15 maj 2014 2014-05-15
E-post 0

Det är glädjande att se att Chang Fricks artikel Här tvingas 7-årige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant har tilldragit sig så mycket intresse från den läsande allmänheten, men jag förstår också att vissa tycker att den är kontroversiell. Kommentarfältet har gått varmt.

Som ansvarig utgivare för Nyheter Idag finns det några punkter jag vill ta upp.

För det första, en del personer misstänkliggör artikelförfattaren för att han har en bakgrund inom Sverigedemokraterna. Jaha? Journalister kommer alltid att ha en bakgrund, och det är inte som att Chang Frick försökt dölja något. Tvärtom är Nyheter Idag nog en av de mer transparenta nyhetsmedierna som finns idag.

Och vill vi ha ett samhälle där varje journalist granskas utifrån bakgrund istället för utifrån vad hen faktiskt skriver? Orden är viktigare än människan.

Själv är jag piratpartist, men jag står bakom allt i artikeln.

För det andra, vissa menar att artikeln är vinklad. Ja, en artikel brukar alltid ha en vinkel. I det här fallet bygger artikeln i första hand på intervjuer med ett par personer som ger sin bild av vad som hände, men vi har även bjudit in motrösterna för att låta dem göra sig hörda, utöver det faktum att alla har möjlighet att uttala sig i kommentarfältet. De som varit kritiska mot artikeln och samtidigt säger sig ha bevittnat händelsen i fråga har hittills antingen vägrat kontakt med oss eller inte gått att få tag på.

För det tredje, ett par personer påstår att vi ljuger när vi säger att det finns en polisanmälan om händelsen, vilket de baserar på vad de hittar på nätet. Det är latsamhället i ett nötskal. På Nyheter Idag gör vi istället så att vi plockar upp telefonen och ringer berörd polismyndighet för att få reda på fakta. Det kan faktiskt alla göra om de är nyfikna.

På Nyheter Idag är vi intresserade av allas historier. Du kan vara Sverigedemokrat eller kommunist; det är vad du har att säga som är intressant. Vi specialbehandlar inte utifrån politisk hemvist, och jag tror att det är därför en del är upprörda.

Det är bra. Bli upprörd. Ett konsensussamhälle är på väg mot botten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag