Använd bra jaktkläder

  • Fredag 28 maj 2021 2021-05-28
E-post

Om du gillar att jaga har du förmodligen upplevt många timmar av väntan och långvariga promenader i skogen. Ibland finns det fina uppgångna stigar, men rätt så ofta händer det att man måste gå igenom kärr, bäckar, klippor eller andra svåra terränger. Det gäller att man är ordentligt förberedd vid dessa tillfällen – därför ska man klä sig i bra jaktkläder !

Långa vistelser i den svåra omgivningen

Man måste skydda sig för alla typer av väder och terräng för att få ut det mesta av varje jakttillfälle då det kräver ganska mycket tid. Det är därför det kan vara bra att ha:

• jaktstövlar, bekväma och säkra för olika typer av terräng.

• en ordentlig jacka som inte begränsar dina rörelser, håller dig varm även under långa perioder av inaktivitet och hjälper dig att kamouflera din omgivning.

• bekväma byxor med fickor för mindre verktyg eller vapen.

Det finns många andra användbara kläder och accessoarer som är värda din uppmärksamhet. Kolla in Jakstils webbsida och hitta något för dig själv!

Första jakten?

Om du blir bjuden på en jaktresa för första gången är det alltid bra att bära något mjukt och bekvämt.  En lätt skjorta i naturliga toner är perfekt för ljummen sommar- och vår-värme. Om du vill att din skjorta andas bra ska du välja en som är i 100 % bomull. För mer formella tillfällen (eller till och med mindre formella) får du dock inte glömma slipsen och varför inte en klassisk stickad lammullströja.

Tillställningar där du tänkt ha slips eller tröja till skjortan, är en klassisk bomullsskjorta med mindre till medelstora rutor ett tips. Ett bra och simpelt stilråd att komma ihåg är – Till klassiska tillställningar skall du välja klassiska jaktkläder, med klassiska snitt.

Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt jaktutrustning. Därför erbjuder Jaktstil endast produkter från de allra bästa märkena på marknaden! Titta igenom deras noga utvalda sortiment av jaktkläder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag