Använde TV-serie som argument mot kärnkraft – nu får Strandhäll mothugg av serieskaparen

Annika Strandhäll (S). Bild: Faksimil riksdagen
  • Fredag 30 sep 2022 2022-09-30
E-post 817

”Till alla nyvaknade kärnkraftskramare”, inledde den dåvarande socialförsäkringsministern Annika Strandhäll en tweet i maj 2019. Hon fortsatte sedan med att redogöra för katastrofen i Tjernobyl 1986 samt rekommendera den då nyligen utkomna HBO-serien Chernobyl, som handlar om händelsen. Drygt tre år efter tweeten får Strandhäll emellertid mothugg – av serieskaparen själv. ”Jag skrev den serien, fru Strandhäll, och jag stödjer kärnkraft”, skriver manusförfattaren Craig Mazin.

Mazin fortsätter:

”Att förstå varför och hur Tjernobyl inträffade utesluter inte att förstå varför och hur kärnkraftsproduktion kan rädda vår planet från klimatkatastrof.”

Mazins svar retweetas av debattören Ivar Arpi, som kallar kommentaren för en ”sick burn”.

Craig Mazin är kanske mest känd som skapare till TV-serien Chernobyl, som släpptes på HBO i maj 2019 och där bland annat Stellan Skarsgård finns med i skådespelarensemblen. Serien på fem delar vann både en Emmy och en Golden Globe för bästa miniserie och Mazin vann även en Emmy för bästa manus.

Utöver den prisbelönta serien har Mazin även skrivit manus till komedierna Scary Movie 3 och 4 samt Baksmällan del II och III.

Läs även: Hård kritik mot Strandhäll efter nytt Twitterhaveri

Läs även: ”Droskdrottningen” Strandhälls galna taxinota: 423 089 kronor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag