Åskådare klev in på fotbollsplan – misshandlade spelare och domare

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Flickr.
  • Måndag 23 apr 2018 2018-04-23
E-post 123

UPPLANDS-BRO Reservlagsmatchen mellan Bro IK och Roslags-Kulla IF i söndags fick en våldsam upplösning när två åskådare klev in på plan och attackerade spelarna. Men enligt polisen har ingen ställt upp som vittne till händelsen.

Polisen larmades till platsen vid klockan 16.30, i slutet av andra halvlek. Två åskådare hade börjat bråka med spelare som gått utanför planen för att hämta bollen. Bråket fortsatte sedan inne på planen, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

De två åskådarna angrep spelarna och även domaren när denna försökte gå emellan. En av bortaspelarna skallades. De två angriparna försvann sedan på fyrhjuling, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

En anmälan om misshandel har upprättats.

– Inga av spelarna i hemmalaget säger sig känna igen personerna. Vi har inga vittnen. Det är många gånger så att det finns en tveksamhet inför att vittna. Folk förstår inte styrkan i lagen om övergrepp i rättssak, säger Albin Näverberg till Mitt i.

”Domaren mår trots allt efter omständigheterna bra och lämnade Bro IP senare efter matchens avbrott”, skriver Bro IK på sin hemsida, och understryker att båda lagen endast agerade för att avstyra tumultet.

Läs även: Knivman högg fotbollsledare och jagade efter resten av laget under Gothia Cup i Göteborg

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag