Knivman högg fotbollsledare och jagade efter resten av laget under Gothia Cup i Göteborg

Arkivbild. Obs! Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Hans Hansson
Arkivbild. Obs! Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Hans Hansson
  • Onsdag 19 jul 2017 2017-07-19
E-post 410

GÖTEBORG En knivman högg ned en fotbollsledare och jagade efter ett helt fotbollslag under den pågående turneringen Gothia Cup i Göteborg. Knivmannen har gripits och det är oklart vad som ligger bakom attacken.

Det var strax före klockan sju på kvällen som polisen larmades till Vallhamratorg i Partille. En man, en ledare för ett fotbollslag, hade blivit knivhuggen vid busshållplatsen och de fotbollsspelande ungdomar han var ledare för hade vettskrämda flytt till Vallhamra skola i närheten.

Av oklar anledning hade laget attackerats av en knivbeväpnad man, som inte har med Gothia Cup att göra, så snart de klev av bussen för att promenera tillbaka till skolan där de bor under turneringen.

– Det blir bråk mellan laget och den här killen, men vad orsakat till bråket är är inte klarlagt ännu, berättar polisens presstalesman Christer Fuxborg för Nyheter Idag.

– Man lyckas brotta ned honom och hålla kvar honom på marken, ledare och deltagare. Men han lyckas komma ur greppet och i samband med att han reser sig upp får han fram en kniv som han hade med sig och knivskär ledaren.

När ungdomarna såg att deras ledare knivskurits blev de skrämda och sprang mot skolan som ligger knappt hundra meter från busshållplatsen. Knivmannen följde med kniven i högsta hugg efter fotbollslaget.

– Många av deltagarna i laget är väldigt chockade, ledsna och rädda, säger Fuxborg.

Uppe vid skolan slog mannen sönder en glasruta och skadade sig då i handen. Polisen kunde senare gripa honom. Han har nu förts till sjukhus för att få sin hand sydd.

Den knivskurne ledaren för fotbollslaget fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Polisen vet inte vad som ligger bakom knivattacken mot Gothia Cup-laget. Man vill inte avslöja vilket lag det är som utsatts för attacken eller avslöja något om knivmannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag