Åtalas för att ha låst in och våldtagit kvinna – nu kan mannen utvisas

Genrebild.
  • Tisdag 21 maj 2019 2019-05-21
E-post 894

MALMÖ En irakier i 25-årsåldern åtalas nu i Malmö tingsrätt för att ha hållit en kvinna fången i sin lägenhet och våldtagit henne upprepade gånger. Åklagaren yrkar på att mannen utvisas.

Det var en dag i februari som irakiern enligt åtalet höll en kvinna inlåst i sin lägenhet i flera timmar. Han ska ha låst ytterdörren och gömt nycklarna för att sedan hålla henne under bevakning för att hindra henne från att försöka ta sig ut.

Under tiden ska han ha våldtagit kvinnan upprepade gånger. Enligt åtalet slängde han kvinnan på sängen, höll fast hennes händer och slet av henne kläderna. Därefter låg och satt han ovanpå kvinnan medan han tvingade henne till olika sexuella handlingar.

Som bevisning mot mannen anför åklagaren bland annat att han före och efter händelsen har besökt hemsidor med pornografiskt material ”med särskild inriktning”.

Mannen är medborgare i Irak och folkbokfördes i Sverige i början av 2017. Åklagaren yrkar på att mannen döms för brotten våldtäkt och olaga frihetsberövande och att han utvisas från Sverige med förbud att återvända under tio år.

Han är tidigare ostraffad i Sverige och förnekar brott.

Läs även: Rånade funktionshindrad man – sedan sparkade de omkull hans rollator

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag