Rånade funktionshindrad man – sedan sparkade de omkull hans rollator

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 20 maj 2019 2019-05-20
E-post 786

HELSINGBORG Natten till fredagen blev en funktionshindrad man i 50-årsåldern rånad av två gärningspersoner. Efter att ha tagit sitt byte sparkade de även undan mannens rollator så att han föll till marken.

Enligt målsägande var det någon gång mellan klockan 01.00 och 01.40 under natten till fredagen som han konfronterades av två personer i Helsingborg. De ska ha visat upp någon typ av tillhygge, möjligen en kniv, och tvingade mannen att lämna över sin jacka och väska.

– Sedan har man sparkat på rollatorn, och det gör att målsägande faller till marken, säger Åsa Emanuelsson som är presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Gärningspersonerna försvann sedan från platsen. Åsa Emanuelsson säger att målsägande kände smärta men fick annars inga skador av angreppet. Några signalement utöver att det handlar om två gärningspersoner finns enligt henne inte att lämna ut.

Läs även: Man åtalas för att ha stulit och haft sex med får

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag