Avstängningen upphävd – Trump tillbaka på Twitter

Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0
  • Söndag 20 nov 2022 2022-11-20
E-post

Donald Trumps avstängning från Twitter har upphävts. Detta efter att den nye ägaren Elon Musk satt upp en omröstning där en majoritet röstade för att Trumps Twitterkonto skulle återaktiveras, vilket det nu också har. ”Folket har talat”, skriver Musk i en tweet.

”Trump kommer att återinföras”, fortsätter Twitters nye vd och avslutar med den latinska frasen ”Vox Populi, Vox Dei” (Svenska: Folkets röst, Guds röst).

Fler än 15 miljoner användare röstade i undersökningen där ja-sidan fick en knapp majoritet med 51,8 procent över nej-sidans 48,2.

Beskedet om att Trump fått tillbaka sitt konto möts med blandade reaktioner. Vissa jublar, medan andra sörjer beskedet.

En som är väldigt kritisk är Jonathan Greenblatt, tidigare medarbetare hos president Barack Obama och numera vd för organisationen Anti-Defamation League som bland annat jobbar mot antisemitism.

Han kallar det för ”ett hot mot amerikansk demokrati” och frågar sig om det är dags för Twitter att försvinna.

Elon Musk svarar på kritiken med sin sedvanliga ironi.

Än så länge har Donald Trump inte tagit tillfället i akt twittra sedan hans konto återinförts på plattformen. Han har tidigare sagt att inte tänker gå tillbaka till Twitter, även om han skulle vara välkommen.

– Jag kommer inte gå tillbaka till Twitter, sade han till CNBC i april.

Läs även: Trump permanent avstängd från Twitter: ”Risk för ytterligare uppvigling till våld”

Läs även: Hundratals anställda lämnar – då skojar Musk om Twitters död

Lyssna även på: Kommer republikanerna dumpa Trump?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag