Billström (M) och Ådahl (C) i storbråk efter skrikdebatten

Billström (M) och Ådahl (C). Foto: EPP / Centerpartiet / CC BY 2.0
  • Måndag 29 aug 2022 2022-08-29
E-post

Under söndagskvällens debatt i SVT mellan riksdagspartiernas ekonomisk-politiska talespersoner gick det hett till när moderatorn Nike Nylander tvingades rycka in för att tysta en skrikande Martin Ådahl (C). Efter debatten följde ett storbråk mellan Moderaternas gruppledare Tobias Billström och centerpartisten. ”Är det något med att kvinnor leder debatter som du deltar i som helt enkelt gör att du inte respekterar reglerna, Martin? Tycks så!” skriver Billström på Twitter.

Det är under ett klipp från debatten när Nylander försöker få tyst på Ådahl som Billström fäller sin första kommentar om C:s ekonomisk-politiske talesperson. Där anklagar han centerpartisten för att skrika, avbryta och bråka varje gång han medverkar i en debatt.

Ådahl rycker då in i tråden och hänvisar till en tidigare debatt mellan honom och Billström.

Billström svarar då med att hänvisa till en annan debatt där Ådahl uppges ha betett sig likartat och sedan fråga sig om centerpartisten har problem med kvinnliga moderatorer. ”Tycks så!” svarar han på sin egen fråga.

Ådahl ber då Billström att argumentera i sak medan Billström fortsätter med de verbala skottsalvorna.

Det är inte första gången som Martin Ådahl uppmärksammats för sitt uppträdande i debatter. I SVT-programmet ”Sverige möts” bröt han ivrigt in – innan han hunnit bli presenterad – när debattören Omar Makram sagt att han tycker det är märkligt hur svårt det är att kritisera islam i Sverige.

Centerpartisten anklagade då Makram för att inte göra skillnad på fundamentalister och den stora majoriteten ”hårt arbetande” muslimer i Sverige.

Läs mer: C-toppens floskelattack mot islamkritikern: ”Generaliseringar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag