Butiksägare spöade tjuv med basebollträ – döms till fängelse

Genrebild. Foto: John Liu
  • Torsdag 12 sep 2019 2019-09-12
E-post 5209

MALMÖ När en man försökte stjäla cigaretter från en butik i Malmö blev han nedslagen av butiksägaren som beväpnat sig med ett basebollträ. Nu döms ägaren för grov misshandel till nio månaders fängelse.

Lokaltidningen rapporterar att det var i april 2017 som mannen plockade på sig några paket cigaretter som han vägrade betala för. Men butiksägaren, en man i 50-årsåldern, lät sig inte skrämmas och gick i stället till attack mot tjuven.

Enligt domen brottade han ned tjuven på marken och slog honom med ett basebollträ. Åtminstone sju slag ska ha träffat tjuven i misshandeln som pågick i cirka 15 minuter.

Butiksägaren förnekar att han använde våld och hävdar att det var en kund som slog med basebollträet. Tingsrätten menar dock att en filmsekvens som visar delar av misshandeln motbevisar ägarens utsaga.

Han döms därför för grov misshandel till nio månaders fängelse och till att betala 21 800 kronor i skadestånd. För tjuvens del är det bara att konstatera att brott ibland lönar sig – enligt Lokaltidningen slipper han helt undan rättsliga påföljder.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag