Detta är Nyheter Idag

  • Torsdag 23 jan 2014 2014-01-23
E-post 0

Hela internet höll andan, men nu kan ni äntligen andas ut! Nyheter Idag börjar se dagens ljus – en vass, alternativ nyhetssajt med fokus på nyheter som engagerar och väcker känslor.

Under en tid framöver kommer en del funktioner och utseenden att anpassas, justeras, ändras och ändras om igen. Detta för att du som läsare ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår sida. Av samma anledning ber vi er ha överseende med att en del saker kan bete sig konstigt eller se konstigt ut.

Idén till sajten kom av att Jakob Bergman, Chang Frick och Albin Lindstedt fick lite idéer. Till vardags pysslar samtliga tre tillsammans med att filma, fota och dokumentera händelser av nyhetsvärde – bland annat för en internationell nyhetsbyrå. Utöver trion finns även ett antal andra personer som ingår i projektet. Det är individer som antingen studerar journalistik eller har annan medial bakgrund.

Sagt och gjort. Jakob och Albin började hugga tag i byråkratin med att skapa en firma, söka utgivarbevis samt annat som behöver falla på plats. Under tiden passade Chang på att åka utomlands och förhandla fram ett avtal med en internationell nyhetsbyrå, samt hitta fler individer som kan tänkas passa för projektet.

Vi som är drivande bakom sidan har olika bakgrunder och erfarenheter. Det som förenar oss är viljan att producera nyheter som väcker känslor och engagerar. Vi är politiskt oberoende även om vi såklart har åsikter om stort och smått. Vår vision är att kunna etablera oss som ett av vattenhålen för dig som gillar att konsumera nyheter.

Idag är det mesta på plats och bit för bit börjar vi få igång det redaktionella arbetet!

Välkommen som läsare!

/Redaktionen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag