Dömd skolpedofil misstänks för nya brott i Hälsingland

Foto: Flickr
  • Torsdag 29 mar 2018 2018-03-29
E-post 101

SÖDERHAMN En tidigare skolanställd manlig pedofil som dömts för sexuella övergrepp på barn på en skola i Söderhamns kommun kan ha begått ännu grövre sexbrott. Det misstänker åklagaren som nu inlett en förundersökning om våldtäkt mot barn, något som Hela Hälsingland var först med att berätta om.

På torsdagen hålls häktningsförhandlingen för mannen gällande våldtäkt mot barn. Mannen har en dom på nio månaders fängelse för sexuella övergrepp på barn hängande över sig. En dom som han har överklagat. Övergreppen utspelade sig under 2016 och handlade bland annat om hur mannen varit med barnen in i duschen och ”hjälpt” dem duscha och torka av sig och vid dessa tillfällen kommit åt barnens könsorgan.

Det har framkommit ytterligare uppgifter om mannens förehavanden och han dömdes på onsdagen till 14 dagars fängelse för ett övergrepp på en flicka. Nu är det tre ytterligare sexbrott som mannen misstänks för, varav våldtäkt mot barn är det allvarligaste hittills i hela pedofilhärvan. Våldtäkten skulle ha skett i inledningen av 2017.

Den misstänkte nekar till alla anklagelser.

– Jag är förvånad att det poppar upp nya fall. Det här är ju omständigheter som är väl kända i bygden sedan länge. Det är definitivt inte bra, säger mannens försvarare K-G Myhrberg till Hela Hälsingland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag