Edenhager – ”Knivhugg i ryggen”

  • Onsdag 29 jan 2014 2014-01-29
E-post 0

BORLÄNGE Under en presskonferens tillbakavisar den nu uteslutne sverigedemokraten Marie Edenhager alla anklagelser om ekonomiska oegentligheter. Istället menar Edenhager att det är maktspel som ligger bakom.

Flera medier har rapporterat att den tidigare ordföranden för sverigedemokraternas Dalarna/Västmanland-distrikt, Marie Edenhager, nu är utesluten ur partiet. Som skäl anges att det beror på ekonomiska oegentligheter. Marie Edenhager har tidigare suttit i både partistyrelsen och i partiets medlemsutskott som hanterar uteslutningsärenden.

Tillbakavisar att hon gjort fel

Idag tillbakavisar Edenhager alla påståenden om att hon skulle gjort något uppsåtligt fel. Istället menar Edenhager att uteslutningen beror på maktspel och kallar det hela ”knivhugg i ryggen”. Under presskonferensen hänvisade Edenhager till bland annat mailkorrespondens med partisekreteraren Björn Söder, där det enligt Edenhager var tydligt att inga uppsåtliga ekonomiska oegentligheter ägt rum.

Tänker fortsätta med politiken

På frågan från SVT:s reporter om hur Marie Edenhager nu går vidare, förklarar hon att politiken fortfarande kommer vara aktuell. Med hänvisning till bland annat ett stort antal personkryss i senaste valet menar Edenhager att hon har väljarnas stöd för att sitta kvar på sina politiska mandat. Om det kommer ske i ett nytt lokalt politiskt parti låter Edenhager vara osagt med betoning på att hon vill återkomma längre fram om hur det blir med den saken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag