Efter Akilovskandalen: Özz Nûjen med när byggbolag anordnar ”Super Tuesday” i Almedalen

Özz Nûjen. Foto: svt.se
  • Torsdag 28 jun 2018 2018-06-28
E-post 29

VISBY Byggbolaget Veidekke bjuder in till en rad events – bland annat om svartjobb – under årets Almedalsvecka. Till uppdraget som moderator har man hittat ett spännande namn – komikern och Expressenmedarbetaren Özz Nûjen, något som Byggvärlden och Katerina Magasin har rapporterat om.

Tillsammans med Alexandra Pascalidou, som tidigare bland annat har varit programledare för Ring P1, så ska Özz Nûjen moderera Veidekkes ”Super Tuesday”.
Ett evenemang som arrangören Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, särskilt vill lyfta fram enligt Byggvärlden är ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?”. Där utlovas ”obekväma avslöjanden” om svart arbetskraft.

Tidigare i år avslöjade Katerina Janouch att terroristen Rakhmat Akilov hade jobbat på Özz Nûjens och hans systers fastigheter på Gotland och fått betalt i svarta pengar, totalt 85 000 kronor.

Senare intervjuades Nûjen om det hela av Janne Josefsson i en uppmärksammad intervju i SVT.

Özz Nûjen har hela tiden förnekat samröre med Rakhmat Akilov.

Läs mer: ”Det mest osannolika jag varit med om”: Janne Josefsson talar ut om Nûjen-intervjun

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag