Elev ska ha tvingat lärare ta bort frånvaro – får sympati av rektorn

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Måndag 30 sep 2019 2019-09-30
E-post 1433

GÖTEBORG En elev på en skola i Göteborg har polisanmälts för att ha tvingat en lärare att ändra i frånvarorapporteringen. I en kommentar säger rektorn på skolan att ”killen hade tillräckligt i livet och behövde inte det här”.

SVT rapporterar att det var i maj som eleven och läraren var oense om huruvida han kom sent till en lektion eller inte. När läraren valde att registrera frånvaron blev pojken ”i väldig affekt”, som rektorn uttrycker det, och började kasta stolar i klassrummet.

– För att det inte skulle bli mer, vi har ett lågaffektivt bemötande som policy, valde läraren att faktiskt ändra i rapporteringen, säger rektorn till SVT.

Men läraren ångrade sedan sitt beslut och ändrade tillbaka i rapporteringen.

– Läraren mådde inte bra efter detta. Hon var också rädd för kommande repressalier. Senare bestämde hon sig för att ändra tillbaka i rapporteringen eftersom hon inte var nöjd med att ha ändrat och gjorde en anmälan om olaga tvång mot eleven, berättar rektorn.

Enligt rektorn har eleven haft ”en jobbig period” och känt ilska för olika saker.

– Med facit i hand, den killen hade tillräckligt i livet och behövde inte det här, men det är naturligtvis inte rätt i sak att ändra frånvarorapporteringen. Oavsett hur läraren hade gjort så hade jag stöttat henne, säger rektorn.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag