En person gripen för brevbombsattacker

Foto: Santa Rosa Police
  • Fredag 26 okt 2018 2018-10-26
E-post 21

FLORIDA En person har gripits för utfrågning i samband med de omfattande brevbombsattackerna mot politiker och andra i USA.

De senaste dagarna har det flertalet brevbomber skickats till mediehus och ledande demokratiska politiker, bland annat Barack Obama och Hillary Clinton. Nu framkommer det att en man är gripen av polis för att utfrågas om brevbombattackerna.

Många framträdande personligheter och politiker har fått brevbomber skickade till sig. Bomber adresserade till demokratiska politiker som Barack Obama, Hillary Clinton och Eric Holder, medieföretaget CNN, samt Trump-motståndare som den före detta CIA-chefen John Brennan har hittats. På torsdagen skickades paket till den demokratiske före detta vicepresidenten Joe Biden och skådespelaren Robert De Niro, som fått mycket uppmärksamhet för Trump-kritiska uttalanden.

LÄS ÄVEN: Brevbomber till demokrater och kända liberaler i USA

Enligt Kyle Griffin, producent på amerikanska MSNBC, har två poliser bekräftat att de tagit in en man till förhör. Inga detaljer rörande mannen har publicerats ännu förutom att anhållandet har skett i den amerikanska delstaten Florida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag