En skadad efter dubbla explosioner i Stockholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 21 jan 2020 2020-01-21
E-post 231

STOCKHOLM Under natten till tisdagen skedde det två explosioner i nordvästra Stockholm. En person har förts till sjukhus med vad som beskrivs som lindriga skador.

På sin hemsida skriver polisen att detonationerna orsakade omfattande skador på fastigheter på Tönsbergsgatan och Sorögatan, som ligger cirka 500 meter från varandra. Larmen om Tönsbergsgatan kom in klockan 02.33 och om Sorögatan 14 minuter senare.

Ambulanssjukvårdare undersökte runt tio personer sammanlagt, och en av dessa fördes till sjukhus för fortsatt vård. Personens skador uppges vara lindriga.

Polisen har inlett en förundersökning om två fall av allmänfarlig ödeläggelse, och vid sjutiden var brottsplatserna fortfarande avspärrade. Polisen undersöker bland annat om det finns övervakningskameror i närheten. Omkring ett 50-tal personer har evakuerats från fastigheten på Sorögatan.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag