Ersson stoppade utvisning av afghan – döms på nytt

Elin Ersson. Foto: Faksimil Facebook
  • Onsdag 6 Nov 2019 2019-11-06
E-post 6053

GÖTEBORG Asylaktivisten Elin Ersson, som stoppade utvisningen av en brottsdömd afghan, döms nu av tingsrätten för andra gången för brott mot luftfartslagen.

Den 23 juli i fjol lyckades Elin Ersson förhindra utvisningen av en 59-årig afghan på Landvetters flygplats. Hon vägrade sätta sig ned i flygkabinen vilket gjorde att båda hon och afghanen beordrades att kliva av planet.

Nyheter Idag avslöjade sedan att 59-åringen var dömd för att ha misshandlat sin fru och barn, och att han ville skickas hem. Utvisningen verkställdes den 27 augusti.

Ersson dömdes i februari för brott mot luftfartslagen till dagsböter, men rättegången fick tas om då en nämndeman ansågs jävig. Nu har tingsrätten kommit med sin nya dom och fäller Ersson på nytt för samma brott.

Straffet blir 60 dagsböter på sammanlagt 4 200 kronor – 1 200 kronor mer än vad hon dömdes till att betala i februaridomen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag