Ett dygn efter ägarbytet: Metro är till salu

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 23 maj 2017 2017-05-23
E-post

STOCKHOLM Efter bara ett dygn i Christen Ager-Hanssens ägo är tidningen Metro nu till salu. Det rapporterar Dagens Nyheter som talat med Ager-Hanssen. – Den har ett bäst före-datum, säger han nu.

Tidningen Metro är till salu, det rapporterar Dagens Nyheter. Det var efter att Nyheter Idags medarbetare Chang Frick intervjuade den före detta ägaren till Metro, Mats Qviberg, och hans vän Christen Ager-Hanssen, vd för Custos och ny ägare för Metro, som den mediala stormen exploderade.

Flertalet medarbetare på Metro lämnade tidningen, TV4 avbröt samarbetet och politikerna i Stockholm började diskutera att säga upp avtalet om tidningens distribution i tunnelbanan i Stockholm.

Till slut beslöt sig Mats Qviberg för att sälja sitt ägande i tidningen till Christen Ager-Hanssen till priset av en krona. Utöver det tillförde även Qviberg ett aktieägartillskott till Metro på 50 miljoner kronor. Sammanlagt förlorade Qviberg 71,6 miljoner på Metroaffären, enligt medierapporteringen om affären.

LÄS ÄVEN: Qvibergs intervju med Nyheter Idag var värd 70 miljoner

Ager-Hanssen tog över det fullständiga ägarskapet efter Mats Qviberg så sent som i söndags och under måndagskvällen kom nyheten att att han vill sälja papperstidningen. Till DN säger nya ägaren Christen Ager-Hanssen att han vill satsa på Metros digitala plattformar och att papperstidningen inte är något strategiskt instrument för honom eftersom pappersprodukten blir en allt mindre del av koncernen.

– Det betyder inte att jag tycker att tidningsprodukten inte skulle vara spännande, men den har ett bäst före-datum, säger Ager-Hanssen till Dagens Nyheter.

Han uppger även att en köpare kan få behålla namnet Metro på tidningen under en övergångsperiod.

I artikeln i Dagens Nyheter framgår även att Metro kommer flytta sitt huvudkontor till London. Ager-Hanssen uppger även för DN att han inte visste vem Chang Frick på Nyheter Idag var, men det är något Frick ställer sig frågande till. Läs mer om den saken här.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag