Chang Frick om Ager-Hanssens påstående: ”Väldigt märklig förklaring”

Foto: Nyheter Idag & Faksimil Twitter.
  • Tisdag 23 maj 2017 2017-05-23
E-post 4

STOCKHOLM Ager-Hanssen hävdar att han inte visste vem Chang Frick på Nyheter Idag var när han lät sig intervjuas av honom. – Att han inte visste vem jag var är en väldigt märklig förklaring. Det skulle nog alla tycka om de tog del av mejlväxling och andra konversationer som pågått under våren, säger Chang Frick till Nyheter Idag.

Efter ett dygns helägande av Metro uppger Christen Ager-Hanssen till Dagens Nyheter att han önskar sälja tidningen. I intervjun med DN säger han även att han inte visste vem Nyheter Idags medarbetare Chang Frick var. Det var Frick som intervjuade dåvarande ägarduon Ager-Hanssen och Mats Qviberg vilket resulterade i en mycket omtalad artikel publicerad i Nyheter Idag.

LÄS ÄVEN: Ett dygn efter ägarbytet: Metro är till salu

– Jag vill klargöra detta: Mats Qviberg kallade mig till ett möte med Chang Frick. Jag hade ingen susning om vem han var. Däremot är jag lite nördig och älskar siffror och därför håller jag koll på trafiksiffror för olika sajter i Sverige. Jag kände till hans trafiksiffror, men jag har aldrig läst en enda artikel i Nyheter Idag. De representerar allt annat än det jag står för, och jag tar starkt avstånd från den högerfalangen, säger Christen Ager-Hanssen till Dagens Nyheter.

Chang Frick tycker att Ager-Hanssens förklaring är märklig, inte minst då det funnits en tidigare kontakt både med Ager-Hanssen, men även med människor som står när honom.

– Jag har under längre tid haft dialog med flera människor kopplade till Ager-Hanssen. Jag har även vid ett par tillfällen talat med Ager-Hanssen i telefon innan den omtalade intervjun. Jag förstår att Ager-Hanssen har hamnat i en jobbig sits men att påstå att han inte visste vem jag var är en väldigt märklig förklaring. Det skulle nog alla tycka om de tog del av mejlväxling och andra konversationer som pågått under våren, säger Chang Frick.

Påståendet att Nyheter Idag står för allt annat än vad Ager-Hanssen står för tycker Frick är lite komiskt.

– Det är nästan så jag funderar på om inte Ager-Hanssen kanske är en av de stalinister som Qviberg borde sparka, säger Frick med ett skratt.

– Skämt åsido, varken Ager-Hanssen, Qviberg eller någon annan i hela mediesverige har någonsin pekat ut vad vi publicerat som är så hemskt, ändå får de stora skälvan. Jag tror ens inte de vet själva varför de är nervösa, förutom då att de måste krypa för Miljöpartiet för att rädda distributionen i tunnelbanan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag