Qvibergs intervju med Nyheter Idag var värd 70 miljoner

  • Måndag 22 maj 2017 2017-05-22
E-post

STOCKHOLM Mats Qviberg gör en förlustaffär på 71,6 miljoner när han säljer sina aktier i Metro för en krona till Custos VD Christen Ager-Hanssen. Försäljningen är en följd av det drev som uppstod när Qviberg och Ager-Hanssen lät sig intervjuas i Nyheter Idag.

En medial storm bröt ut när Nyheter Idags medarbetare Chang Frick intervjuade Metroägaren Mats Qviberg och investmentbolaget Custos VD, samt styrelseordförande för Metro, Christen Ager-Hanssen. Flera av Metros kända profiler valde att lämna tidningen, TV4 avbröt samarbetet och politikerna i Stockholm började diskutera huruvida staden bör säga upp Metros distributionsavtal i tunnelbanan.

Under söndagen kontaktade Qviberg Svenska Dagbladet för att informera om att han sålt sina aktier i Custos, där Metro och affärstidningen Realtid ingår, till Christen Ager-Hanssen för priset av en krona. Utöver det tillför Qviberg ett aktieägartillskott på 50 miljoner kronor till Metro för att tidningens fortsatta drift.

Qviberg ägde 40 procent av aktierna i Custos vilket innebär att han betalar 20 miljoner för aktierna i Metro och 1,6 miljoner för aktierna i Realtid.

Förlustaffären för Mats Qviberg landar därmed på sammanlagt 71,6 miljoner kronor, rapporterar Svenska Dagbladet. Trots detta låter han ändå lättad i telefonen.

– Jag är jättenöjd med affären även om det var blev väldigt kort och dyrt, säger Mats Qviberg till Svenska Dagbladets Malin Ekman, en journalist han tidigare varit i konflikt med.

+PLUS: Lyssna på hela den omtalade intervjun med Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen

I sociala medier har de omdiskuterade turerna runt Metro kommit att bli en snackis. Chang Frick på Nyheter Idag är inte sen att göra en affär av affären.

Vill du också ta del av Sveriges dyraste premiuminnehåll för en billig peng? Klicka här för att bli prenumerant på Nyheter Idag!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag