Explosion i centrala Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 13 jan 2020 2020-01-13
E-post

UPPSALA Under natten till måndagen inträffade en explosion i centrala Uppsala. Polisen misstänker att en sprängladdning har detonerat.

Vid klockan 03.15 larmades polisen om en explosion som hörts över stora delar av centrala Uppsala. Man lokaliserade detonationsplatsen på Nedre Slottsgatan och inledde utredningsåtgärder.

På sin hemsida skriver polisen att man misstänker att någon typ av sprängladdning har detonerat och orsakat materiella skador på ett fordon, en fastighet och en container. Däremot ska ingen person ha kommit till skada.

Läs även: Mordbrännare slipper utvisning efter att ha visat ”klanintyg”

Aftonbladet rapporterar att explosionen skedde utanför en nattklubb som var stängd vid tillfället. Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Under natten inträffade även en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm. Aftonbladet uppger att porten till huset och en bil fick stora skador. Samtliga lägenheter evakuerades vilket berörde ett 30-tal människor.

Även detta ärende har fått rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

Läs även: Hade hus och företag i Irak – fick socialbidrag i Sverige

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag