Explosion i turkisk föreningslokal i Fittja

  • Torsdag 18 feb 2016 2016-02-18
E-post

STOCKHOLM Klockan 21.35 på onsdagskvällen fick polisen larm om en explosion i Fittja. Det var en turkisk föreningslokal som förefaller ha blivit utsatt för ett attentat och polisens tekniker arbetar på platsen. – Ett antal rutor var krossade och det kom rök ut från lokalen, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

Det var ett rejält pådrag med både polis, ambulanser och räddningstjänst i centrala Fittja efter att något exploderat i en turkisk föreningslokal. När Nyheter Idag kom till platsen var ett område avspärrat runt lokalen på Krögarvägen och det syntes tydligt att fönsterrutor var utblåsta i lokalen.

– Vi har spärrat av och tagit dit våra tekniker med specialkompetens för sprängämnen och liknande. De arbetar med teknisk undersökning där och vi har inlett en förundersökning som gäller allmänfarlig ödeläggelse, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Polisen har hört ett antal personer och de genomför dörrknackning för att få ytterligare vittnesuppgifter. Även en polishelikopter cirkulerar i området runt Fittja. Ingen person ska ha kommit till skada enligt polisen och lokalen var tom vid tillfället för explosionen.

Skottlossning på nästan samma plats för några dagar sedan

Nyligen inträffade en skottlossning ett hundratal meter från den lokal där explosionen ska ha inträffat. Vid den händelsen var det en kurdisk demonstrant som blev skjuten när han färdades i en bil och föraren uppgav då för Nyheter Idag att en mörk Audi kom i hög fart emot dem och sköt tre skott.

Den skjutningen hade föregåtts av oroligheter utanför den turkiska lokalen och de kurdiska demonstranter som Nyheter Idag då talade med kopplar den skjutningen till demonstrationen tidigare samma dag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag