Fängelse och utvisning för grov barnvåldtäkt

Foto: Flickr
  • Fredag 23 jul 2021 2021-07-23
E-post

Två män i 20-årsåldern, den ene från Afghanistan och den andre från Bangladesh, har dömts för grov våldtäkt mot barn till fem års fängelse och utvisning.

Målsäganden lider av ett neuropsykiatriskt funktionshinder och var bekant med en av männen. Hon klev in i en bil med honom och en annan okänd man, som förde henne till en enslig plats i skogen där de turades om att våldta henne.

”Hon har sagt att hon egentligen inte ville träffa [mannen] men att hennes föräldrar sagt att han skulle bli utvisad och hon tyckte synd om honom”, står det i domen.

Männen påstår att det hela skedde frivilligt och att de inte visste om att flickan var 14 år gammal. En av dem har också sagt att han inte hade någon klar uppfattning om vilken åldersgräns som gäller i Sverige.

Tingsrätten dömer dem för grov våldtäkt mot barn till minimistraffet på fem års fängelse. De döms också till utvisning och förbud att återvända till Sverige inom 15 år från domens datum.

Båda männen sökte asyl i Sverige på hösten 2015 men fick avslag och utvisningsbeslut ett par år senare. Genom diverse överklaganden och uppehållstillstånd för gymnasiestudier kunde männen ändå stanna kvar i Sverige.

Männen döms även till att betala drygt 230 000 kronor i skadestånd till flickan.

Läs även: Misstänkt gangsterkrögare blir av med gömda miljoner

Läs även: Hemtjänstanställd seriebedragerska döms till fängelse – igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag