Fem snabba frågor om 2018 – Navid Modiri: ”Skulle vilja ge Stefan Löfven en ayahuascaceremoni”

Foto: Flickr/Privat
  • Söndag 30 Dec 2018 2018-12-30
E-post 157

SVERIGE Julen är här och snart även 2019. Nyheter Idag frågar därför några kända profiler om vad de tar med sig från det gångna året, vad de väntar sig av nästa år och vilken känd person de vill ge en julklapp. Den här gången svarar samtalsaktivisten Navid Modiri som leder podcasten ”Hur kan vi?”.

Läs även: Van der Heeg: ISIS-terroristernas propaganda – så fungerar den

Vad kommer du minnas av 2018?

– Att jag upptäckte att den svenska toleransen som vi pratat om så länge och marknadsfört oss med globalt egentligen var en förtäckt och undertryckt konflikträdsla.

Vem var årets person och varför?

– För mig har det här året varit fascinerande då jag upptäckt flera personer som har betytt mycket för mitt tänkande och min argumentationsförmåga: Ben Shapiro, Dave Rubin, Joe Rogan men först och främst Jordan Peterson.

Hur var ditt eget 2018?

– Fullt av konflikter då jag startade podden ”Hur kan vi?” och dessutom började prata mycket mer om vad jag själv tycker, tänker och står för. Jag har också under året börjat konfrontera min egen konflikträdsla, mina skuggsidor och fördomar genom att gå i psykoanalys och vara mer ärlig med mina brister och svagheter.

Vilken känd person vill du ge en julklapp och vad ger du?

– Jag skulle vilja ge Stefan Löfven en ayahuascaceremoni.

Hur blir 2019?

– Ännu mer känslor, konflikter och skuggor som kommer upp till ytan. Så jävla skönt!

Läs även: Fem snabba frågor om 2018 – En Arg Blatte Talar: ”De uppoffrade värdegrunden för att överleva”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag