Femte person gripen för uppmärksammade taximordet

Naturreservatet Hjälstaviken i Enköping. Foto: Kristian Sidén CC BY-SA 4.0
  • Söndag 30 apr 2023 2023-04-30
E-post 0

Vid 17-tiden på lördagen greps en man av polisen vid Arlanda i samband med att han anlänt till Sverige, rapporterar SVT Nyheter. Mannen är nu anhållen och blir i och med det den femte misstänkta att frihetsberövas för inblandning i det uppmärksammade taximordet i Enköping. 

Tidigare har fyra tonåringar – tre pojkar och en flicka – häktats som misstänkta i ärendet. Mannen som greps på Arlanda är emellertid vuxen.

– Han greps när han anlände till Sverige. Det är en man som är över 18 år, vilken roll han haft är för tidigt att uttala sig om, säger åklagaren Moa Blomqvist till SVT.

Sedan början av april har mannen i fråga varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro. Han ställer sig nekande till brottsanklagelsen.

Tonåringarna, som häktades den 13 april, nekar också till brott. Två av pojkarna är skrivna på samma adress medan flickan och den ena pojken är skrivna på två andra orter, samtliga i Mellansverige. De är i åldrarna 15-16, enligt häktningsframställan som Nyheter Idag har tagit del av.

Den häktade flickan har ett svenskt namn medan pojkarna har ett till hälften spanskt och till hälften svenskt klingande efternamn. Enligt Samnytt ska de tre pojkarna ha samma pappa, som invandrade från Chile på 80-talet.

De är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet på en taxichaufför som skedde någon gång mellan den 24 mars och 1 april i år. Den döde mannen hittades i naturreservatet Hjälstaviken i Enköpings kommun och enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha hängts.

Samtliga tonåringar är hitintills ostraffade.

Läs mer: Fyra tonåringar häktade för mord på taxichaufför: ”Ovanligt fall”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag