”Fick halsen avskuren”: Kvinna mördad på öppen gata i Surahammar

Polisen har spärrat av på platsen. Foto: Privat
  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 12722

SURAHAMMAR En kvinna hittades vid lunchtid under tisdagen död i centrala Surahammar i Västmanland. Polisen misstänker att hon har bragts om livet. Gärningsmannen flyr från platsen och jagas av ett stort polisuppbåd.

Polis larmas vid lunchtid på tisdagen när en kvinna attackeras på Omvägen i centrala Surahammar. När polis anländer konstaterar de att kvinnan är död. Kvinnan har enligt vittnen attackerats med något slags stickvapen, något som bekräftas av polisens presstalesman Jonas Partheen när Nyheter Idag talar med honom.

– Vi har sedan tjugo över tolv ungefär kunnat konstatera att en kvinna avlidit i centrala Surahammar efter att ha blivit slagen, och det har sedan senare visat sig att någon form av stickvapen har använts, säger Jonas Partheen.

– Vi söker intensivt med väldigt stora polisresurser efter en man som har setts i samband med händelsen.

Är han identifierad?

– Nej, vi letar för fullt, men än så länge har vi inte träffat på honom.

Flera människor på plats har enligt polisen bevittnat överfallet. I sociala medier sprids bilder från polisens avspärrningar och folk samlas för att se vad som hänt.

– Det skedde i centrala Surahammar så det är ju mycket människor i rörelse, säger Jonas Partheen.

– Vi har hållit förhör med en del av dem och vi har även skickat fler utredare till platsen för att kunna hålla förhören snabbt och med hög kvalité.

”Fick halsen avskuren”

Nyheter Idag har talat med Sofia Vesterholm som bor i Surahammar. Hon berättar att hennes vänner blev vittnen till händelsen. De såg en vit skåpbil köra fram till kvinnan varpå någon form av bråk uppstod. Sedan föll kvinnan till marken och skåpbilen körde iväg. Det hela gick väldigt fort och ingen uppfattade hur föraren av skåpbilen såg ut. Ej heller känner någon i Surahammar igen skåpbilen, berättar Vesterholm.

– Den som var närmast, han säger att halsen blev avskuren.

Kvinnan som bragts om livet var boende i Surahammar. Flera polisbilar står parkerade utanför kvinnans bostad. Polisen har satt in helikopter och hundförare i jakten på den misstänkta gärningsmannen.

Vittnesuppgifter i sociala medier berättar att en vit skåpbil kom körandes i hög hastighet på Elinbovägen i riktning mot Ramnäs, strax norr om Surahammar, vid 14.30-tiden. En polishelikopter ska därefter passerat samma sträcka.

Artikeln uppdateras

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag