Filmade grov våldtäkt – nu åtalas två män

Foto: Flickr
  • Måndag 26 jul 2021 2021-07-26
E-post

MALMÖ På måndagen väcktes åtal mot två unga män för en grov våldtäkt som ägde rum för ett år sedan i Malmö. Enligt stämningsansökan filmades övergreppet.

Våldtäkten skedde i en bil någon gång mellan den 9 och 10 augusti förra året. Åklagaren skriver i stämningsansökan att målsäganden visade verbalt och med kroppsspråk att hon inte deltog frivilligt.

Det två männen uppges ha ”brukat våld mot målsäganden genom att knuffa in henne i bilen, sitta grensle över henne, hålla fast hennes armar, trycka upp hennes käkar, trycka henne i magen samt ta ett grepp runt hennes hals”.

Åklagaren skriver att gärningen var särskilt hänsynslös med tanke på ”målsägandens låga ålder” samt att den ”dokumenterats med video” – något som kvinnan inte var medveten om just då.

De två männen är i 20-årsåldern och har arabiskt klingande namn. Den ene är född i Sverige medan den andre kommer från Irak, och båda har svenskt medborgarskap. Enligt stämningsansökan förnekar de brott.

Läs även: Knivhögg skolkamrat i ryggen – får 110 timmars ungdomstjänst

Läs även: Friades från barnvåldtäkt i romsk rättegång – fälls av tingsrätten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag