Fiona Fitzpatrick om sin kommunisthyllning på Pride: ”Det blev fel”

Foto: Wikipedia
  • Lördag 4 aug 2018 2018-08-04
E-post 3428

 

När artistkombon Rebecca och Fiona uppträdde på Pridefestivalen under fredagskvällen så valde Fiona Fitzpatrick att göra det iklädd en tröja med den sovjetiska kommunistflaggan. På Twitter ber Rebecca och Fiona om ursäkt. ”Jag tänkte inte så långt när jag valde kläder, och det blev fel.” UPPDATERAD.

Rebecca och Fiona uppträdde i Europride Park på fredagskvällen. Den ena medlemmen i duon, Fiona Fitzpatrick, har hamnat i ordentligt blåsväder efter att ha uppträtt i en tröja med kommunistsymbolen hammaren och skäran som skapades under Oktoberrevolutionen i Ryssland och sedermera blev emblemet på den sovjetiska statsflaggan.

Rebecca och Fiona är sedan tidigare uttalade kommunister. Bland annat har man i programmet ”Parneviks” uppgett detta.

– Du vet väl att det sitter två kommunister i din säng, säger Fiona Fitzpatrick i programmet. Även i tidningen Nöjesguiden bekänner sig Fiona Fitzpatrick till den kommunistiska läran och säger att hon ska rösta på Vänsterpartiet.

Läs även: Rebecca & Fiona uppmanar att hota SD-väljare – får stöd av TV4 efter politiska utspelet

Journalisten Mattias Albinsson påpekar på Twitter att Sovjets historik när det gäller HBT-rättigheter är mörk.

DN-redaktören Johan Hilton är också kritisk.

Rebecca och Fiona har kommenterat framträdandet på Twitter:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag