Fler åker till rymden i år än det är som får jobb med regeringens nya jobbsatsning

Foto: Nasa
  • Fredag 6 Nov 2015 2015-11-06
E-post 1582

SVERIGE 32 000 jobb till ungdomar skulle regeringen skapa i en ny jobbsatsning, men hittills har Arbetsförmedlingen bara registrerat ett enda nytt sådant jobb, avslöjar SVT.

Med traineejobb, en blandning av utbildning och praktik, skulle tiotusentals arbetslösa ungdomar komma i arbete lovade Socialdemokraterna inför valet förra hösten. Men ett drygt år efter valet är det lite si och så med resultatet.

– Det går trögt, visst är det så, säger Johan Wickström, sektionschef på förmedlingsavdelningen, till SVT.

Av de 32 000 utlovade nya jobben har hittills bara ett enda registrerats hos Arbetsförmedlingen och Moderaterna förklarar fiaskot med att regeringen inte lyssnat på företagarna.

– Nu går det väldigt trögt och det tror jag beror på att man inte lyssnat på arbetsgivarna. Det här var ju inte något som efterfrågats, säger Elisabeth Svantesson, tidigare arbetsmarknadsminister och numera arbetspolitisk talesperson för Moderaterna.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) hävdar dock att det ”går som planerat” och att anledningen till att inte fler av de tiotusentals utlovade jobben förmedlats beror på att alla avtal mellan arbetsgivare och fackförbund ännu inte är klara.

I sociala medier är det dock en del som gör sig lustiga över de rödgrönas misslyckade jobbsatsning och konstaterar att fler åkt till den internationella rymdstationen ISS i år än fått jobb med regeringens jobbpolitik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag