Flickor gick bärsärkagång på HVB-hem

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 maj 2018 2018-05-28
E-post 185

UDDEVALLA På söndagen löpte fyra flickor amok och slog sönder ett HVB-hem i Uddevalla. Det säger polisen, som annars är förtegen om vad som låg bakom det hela.

Göteborgs-Posten rapporterar att polisen skickades till adressen i Uddevalla vid 23-tiden på söndagskvällen. Fyra personer höll då på att slå sönder HVB-hemmet.

– De slänger möbler, krossar fönster och slänger flaskor och anlägger mindre bränder inne på boendet, säger Morten Gunneng vid polisen till GP.

Personalen klarade inte av att reda ut situationen och låste istället in sig på ett kontor. Polisen kunde däremot säkra personerna och valde att frihetsberöva en av dem.

Till Nyheter Idag säger polisens presstalesperson att det uteslutande handlar om unga flickor.

– Det är flickor som är involverade i den här händelsen enbart, och det leder inte till några gripanden beroende på att de är minderåriga helt enkelt, säger han men kan inte gå in på vad som ledde fram till skadegörelsen.

– Även om de är minderåriga ska det utredas, så vi kan inte gå in på det. Men de har stökat till ordentligt.

Läs även: Afghan tyckte inte att han fick nog med pengar – slog sönder HVB-hemmet

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag