”Förnedrande former” – misstänkt hedersbrott: 14-årig pojke misshandlad

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 25 feb 2018 2018-02-25
E-post 242

GÖTEBORG På söndagen häktades fyra män i 18-årsåldern misstänkta för människorov. De har enligt åklagaren fört bor en 14-årig pojke och misshandlat honom i en skog. – Han har umgåtts på fel sätt med en kvinnlig släkting till de här männen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

Den 30 januari så fördes 14-åringen enligt åklagaren bort av de fyra männen som är svenska medborgare.

– De här männen åkte ner från nordöstra Göteborg till en ort söder om Göteborg och hämtade upp en 14-årig kille och tog med honom till en skog. Under förnedrande former så misshandlade de honom, säger Mats Ihlbom. De har slagit och sparkat 14-åringen, spottat på och hånat honom.

Varför?

– Han har på fel sätt umgåtts med en kvinnlig släkting till de här männen och då har de gjort det här för att göra klart för honom att det är fel.

Det är ett brott med hedersmotiv enligt Mats Ihlbom som är tydlig.

– Ja. Här är det en kvinnlig släkting som inte får träffa vem hon vill eller vilket sätt som helst. Så det är klart att det handlar om heder, konstaterar han.

De fyra männen är häktade på sannolika skäl för människorov men Mats Ihlbom har flaggat för att åtalet kan växa och infatta även bland annat grov misshandel.

Brottsmisstankarna mott de fyra männen kom till polisens kännedom via tips. Dock inte från brottsoffret själv.

Hur går arbetet vidare?

– Förundersökningen fortsätter med full styrka. Det är sedvanligt arbete med förhör av misstänkta och vittnen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag