Första steget mot Trumps mur mot Mexiko är taget

Foto: Flickr/Gage Skidmore
  • Onsdag 10 apr 2019 2019-04-10
E-post 8

USA Pentagon meddelade på tisdagen att man skrivit två kontrakt på totalt närmare en miljard dollar för att påbörja byggandet av en mur längs USA:s gräns mot Mexiko, rapporterar Time. Att bygga muren mot Mexiko var ett av president Donald Trumps vallöften.

De första stegen mot en mur mot Mexiko har nu tagits sedan Donald Trump för ett par månader sedan utlyste ett National Emergency (ungefär katastroftillstånd) i USA på grund av gränssituationen mot Mexiko.

Företaget SLSCO har fått i uppdrag att bygga en mur som ska ersätta den vanliga gränsen i Santa Teresa i Texas. Ett uppdrag värt 789 miljoner dollar. En annan del av muren ska påbörjas i Yuma, Arizona. Där är det företaget Barnard Construction som fått ett kontrakt värt 187 miljoner dollar.

Båda projekten beräknas vara klara under 2020.

Fortfarande saknas finansiering i USA:s statsbudget för en mur längs hela, eller stora delar av gränsen mot Mexiko. Frågan fortsätter att vara en konfliktlinje mellan Donald Trump och representanthuset (där USA:s budget beslutas) som numera styrs av Demokraterna.

Läs även: Trump kommer tvinga universitet att respektera yttrandefriheten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag